· 

Wat is jouw doel?

 

 

Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende diëten en andere mogelijkheden om af te vallen. 

Steeds begin je vol goede moed en ben je blij als je merkt dat je resultaat boekt. 

 

Of je wil meer gaan bewegen en neemt je voor om vaker de fiets in plaats van de auto te pakken.

De eerste week lukt het, maar als het de tweede week regent is het toch gemakkelijker om in de auto te stappen...

 

 

Herkenbaar?

Het eerste punt op onze leefstijlroute is 'Wat wil je?' 

Als je je gedrag wil veranderen is het belangrijk om een doel te bepalen. Het maakt niet uit of het een groot of een klein doel is, maar maak het realistisch en ga ervoor!

 

Tips om jouw doelen te behalen:

·      Breng je vrienden op de hoogte van je doel. De groepsdruk kan vaak een extra steuntje in de rug zijn. Of zoek een buddy, zo trek je elkaar erdoorheen. 

 

·      Herinner jezelf telkens aan de voordelen van jouw doel. Door bijvoorbeeld te gaan bewegen zit je je lekkerder in je vel. En vind een positieve benadering, zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: “Ik wil meer bewegen” in plaats van “Ik moet minder op de bank zitten”.

 

·      Schrijf je doel voor jezelf op. Lees ze door op een ‘zwak’ moment of plak het op je koelkast of in een keukenkastje. 

 

·      Vermijd de eerste tijd dat je in verleidelijke situaties komt. Als de nieuwe gewoonte is ingesleten, kun je je het oude gedrag waarschijnlijk niet meer voorstellen.

 

·      Als het een keertje mis gaat: pak de nieuwe gewoonte daarna alsnog weer op. Verwacht niet van jezelf dat het in 1 keer goed gaat

 

·      Beloon jezelf wanneer je je doel hebt gehaald. Als je een groot doel opdeelt in vele kleine doelen, kun je jezelf vaak belonen en houd je het gemakkelijker vol.

 

·      Zoek nieuwe goede gewoontes wanneer je slechte gewoontes laat vallen. Het werkt heel goed om een ongezonde verslaving in te ruilen voor gezondere alternatieven. Zo is het stoppen met roken een goed moment om de sportschool vaker op te zoeken. Je hebt afleiding en je kunt je energie kwijt.

 

- In een rustgevende omgeving, net even uit je comfortzone is het soms makkelijker om aan je doel te werken.

Je komt tot nieuwe inzichten omdat je jezelf de ruimte geeft van een afstandje naar jezelf te kijken. 

Nieuwe gewoontes aanleren begint bij het daadwerkelijk doen. Veel mensen zeggen: morgen ga ik stoppen. En de dag daarop zeggen ze weer: morgen ga ik stoppen. Dat kan heel lang zo doorgaan, zonder dat er ooit iets verandert. Als je begint met het in praktijk brengen, ben je al op de helft! 

 

Wij helpen jou tijdens een ontspannen verblijf in Leefstijlhotel Limburg erachter te komen wat jij nu eigenlijk wil.

Hoe? Dat je lees je op onze website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0