· 

De voordelen van bananenbrood (en recept!)

Een bananenbrood is een soort cake, maar in plaats van ongezonde suikers en vetten (boter) gebruik je noten en banaan als basis. 

 

Wat zijn de voordelen van een bananenbrood?

- Het is een gezond en voedzaam tussendoortje; het bevat gezonde vetten en langzame koolhydraten (door de kaneel en havermout).

 

- Je kunt 2 of 3 plakken gebruiken als ontbijt of lunch en beleggen met bijvoorbeeld pindakaas


- Uit één bananenbrood haal je ongeveer 20 plakken die je gemakkelijk kunt invriezen, zodat je altijd een gezond tussendoortje op voorraad hebt

 

Hoe maak je zelf zo'n lekker bananenbrood?  

 

De ingrediënten:

 

150 gram havermout
150 gram volkoren speltmeel*
5 rijpe bananen

350 gram studentenhaver

2 eieren**

8 gram bakpoeder

1 theelepel kaneel, gemberpoeder en kardemom

 

 

Zo maak je het bananenbrood:

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Prak de bananen en meng hier de studentenhaver, de eieren (of chiazaad) en de kruiden doorheen.
Voeg dan de havermout en het meel samen met het bakpoeder toe en roer goed door elkaar tot een stevig beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin. 

 

* Je kunt ook andere soorten meel kiezen, zoals amandelmeel, gewoon tarwebloem of boekweitmeel. 
** Wil je het bananenbrood liever vegan maken? Je kunt ook een eetlepel chiazaad laten wellen in een klein kommetje water en dat gebruiken in plaats van de eieren. 

 

Bananenbrood is ook één van de tussendoortjes die je krijgt aangeboden tijdens je verblijf in Leefstijlhotel Limburg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0